Een andere kijk op cravings tijdens de zwangerschap

Waarom ervaren de meeste zwangere vrouwen een onbedwingbare trek? Moet je hieraan toegeven of is er een beter alternatief?

Craving

De onbedwingbare trek in (meestal) troostvoeding noemen we in de volksmond ‘craving’. Dit is een Engelse term en de letterlijke vertaling hiervan is ‘het verlangen’. Zwangere vrouwen kunnen een sterke craving hebben naar bijvoorbeeld chocolade, vet fastfood, zure snoepjes of zout drop. Andere vrouwen hebben steeds maar trek in vlees of aardappelen en gaan, zoals Fajah aanhaalde bij RTL late night, midden in de nacht grote maaltijden eten. Je kunt ze er dus letterlijk voor wakker maken. Maar waar komt die onbeheersbare trek vandaan? En is het goed om ernaar te luisteren en toe te geven?

Toegeven of niet?

Normaliter zeg ik: ja, luister naar je lijf. Het geeft namelijk aan waar de behoefte ligt. En tegelijkertijd zeg ik: achterhaal waarom je juist trek hebt in die chocolade en geef hier een gezonde draai aan. En begrijp me niet verkeerd: I’ve been there. Als de kinderchocolade repen (ja, kan het nog slechter?) niet in huis waren, ging ik er speciaal voor naar de winkel. En juist daardoor ben ik gaan nadenken en bleef ik mezelf de vraag stellen waarom ik trek had in chocolade. En dan komt het toch neer op logisch doordenken:

Chocolade = cacao = rauwe cacao = magnesium

Dus als ik mijn magnesium aanvulde, ging dan de trek in chocolade weg? Zeker weten! En daarom geef ik jullie met alle liefde hier een overzicht van de werkelijke behoefte achter een craving cadeau. Hier ga je zeker iets aan hebben. Staat jouw craving er niet bij en kun je het moeilijk vergelijken? Neem dan contact met me op om samen achter jouw werkelijke behoefte te komen.

Behoefte aan voedingsstoffen

En onthoud goed dat je behoefte aan voedingsstoffen sky high is tijdens de zwangerschap. Ook logisch als je het mij vraagt. Jijzelf en je baby(s) ontwikkelen zich snel en dit vraagt om meer voedingsstoffen dan wanneer je niet zwanger bent. Het vraagt echter niet om meer eten. De mythe ‘eten voor twee’ gaat dus niet op. Haal jullie gezamenlijke behoefte uit gezonde voeding en vul altijd aan met de juiste voedingssupplementen. Hiermee voorkom je, en genees je jezelf van, zwangerschapskwalen en zorg je ervoor dat je gezond en gelukkig blijft (of wordt). Wil je hier meer over weten? Bestel dan het boek vitaal van start en ontvang ‘m de volgende werkdag al in huis. En blijf in beweging. Dit maakt allemaal fijne stofjes waar je ook happy van wordt en zorgt ervoor dat je fitter bent voor de bevalling en het herstel.