Kokos-amandelpasta, powerfood voor de zwangerschap

Dit recept is ware powerfood voor de zwangerschap én opgroeiende kinderen. Dus ben je zwanger of heb je opgroeiende kinderen? Maak dan zeker eens deze pasta voor op brood. Of op een banaan of dadel. Ze stimuleren een gezonde hormoonbalans en de hersenwerking. De pasta bevat eiwitten en goede vetten!

Ingrediënten

  • 100 gram kokosolie. Kies voor de variant extra vierge met geur en smaak.
  • 100 gram blanke amandelen
  • 3 grote Medjoul dadels = ongeveer 50 gram

Hoe maak je het?

  1. Hak de amandelen in een hakmolen tot er een kleverige pasta ontstaat. Eerst ontstaat er een soort amandelmeel. Als je de machine dan nog verder zijn werk laat doen, ontstaat er een pasta.
  2. Doe het kokosvet bij de amandelpasta en zet de machine aan tot er een glad geheel ontstaat.
  3. Ontdoe de dadels van hun pitten. Voeg deze nu bij de amandelpasta en hak ze fijn.

 

De pasta kun je in een afgesloten glazen pot op kamertemperatuur bewaren. Laat je ons jouw creatie zien? Gebruik op Instagram #vitaalvanstart. Ik ben benieuwd!

 

 

Waarom is dit recept powerfood voor de zwangerschap?

Dadels bevatten voedingsstoffen die hormonen reguleren. Super fijn voor jou als (zwangere) vrouw, maar ook goed voor de baby in de buik en de kinderen in ontwikkeling.

Kokosvet bevat laurinezuur. Dit zit ook in onze moedermelk. Wil jij borstvoeding geven? Dan is het zeker aan te raden om regelmatig een goede variant van kokosolie te nemen. Voor baby’s en kinderen in de groei helpt kokosolie bij het normaliseren van de darmflora. En in de darmflora wordt je weerstand bepaald.

Amandelen zijn een bron van eiwitten. Eiwitten zorgen voor bouwstoffen van je lijf. Het is de eerste stof die we nodig hebben voor een gezond en energiek leven. Daarnaast bevatten de pasta goede vetten. De amandelen en kokosolie zorgen voor een lang verzadigt gevoel na het eten en stimuleert je hersenwerking!