Menu

Over Sanne Knijn

Sanne Knijn werkt als Orthomoleculair Voedingsdeskundige in de geboortezorg om jou een fijne zwangerschap te bezorgen én jou te helpen bij een gezonde ontwikkeling van jouw baby.

Deze hele website, inclusief gratis informatie en recepten, draaien allemaal om jou. Op deze pagina wil ik daarom kort de tijd nemen om mezelf aan jou voor te stellen.

Sanne Knijn

Mijn naam is Sanne Knijn. Ik ben moeder van 2 kinderen, Orthomoleculair Voedingsdeskundige en Auteur. Daarnaast ben eigenaar van Vitaal Van Start en productontwikkelaar.

Het is mijn missie om jou te helpen bij gezond zwanger zijn (lees: zonder klachten) én jou te helpen om jouw baby gezond te laten ontwikkelen. Dit doe ik via de blogs, recepten, video’s, trainingen, podcasts, cursussen, producten en coachingstraject, maar ook via De Vitaal Van Start Methode waarmee je zonder het volgen van een training direct effectief kan genezen van zwangerschapskwalen en niet langer onzeker bent over je voeding voor jouw baby in je buik.

sanne knijn

Opleidingen en persoonlijke ontwikkeling

Ik vind het fijn om me te blijven ontwikkelen, zowel op werkgebied als op persoonlijk gebied.

Opleidingen:

 • Voedingsdeskundige
 • Orthomoleculaire & complementaire zorg in de praktijk van de verloskundige
 • Het zieke kind behandelen
 • De overgang
 • Leren waarderen wetenschappelijk onderzoek
 • Suppletie voor, tijdens en na de zwangerschap
 • Kindercoach
 • Medische Basiskennis (i.o. tot juni 2024)

Op persoonlijk gebied volg ik ontwikkelingstrajecten op het gebied van bewustwording, mindfulness en spiritualiteit.

Ik kan jou in het bijzonder helpen met:
1. Genezen van zwangerschapskwalen.
2. Je baby gezond laten ontwikkelen.
3. Gezond zwanger worden (verbeteren van je vruchtbaarheid).
4. Het beantwoorden van je vragen, zodat je niet langer onzeker bent.

1. Genezen van zwangerschapskwalen

Het is mijn missie om jou te helpen. Ik weet namelijk nog goed dat ik zelf allerlei kwalen ontwikkelde tijdens mijn zwangerschap. Van misselijkheid tot bekkeninstabiliteit waarbij ik niet meer lang en zonder pijn kon lopen. En er was niets dat ik eraan kon doen, zeiden mijn verloskundigen en vriendinnen.

Toen ik echter zelf op onderzoek uitging, en niets meer zomaar voor waar aannam, kwam ik erachter dat mijn eetpatroon tekorten ontwikkelde. Ja, je leest het goed. Een gemiddeld eetpatroon kan tekorten bij de zwangere vrouw veroorzaken 

Het opbouwen van tekorten in je lijf is niet jouw schuld, want je werd hierover (tot nu toe) niet voorgelicht. Wel kan een tekort aan juiste voedingsstoffen allerlei ongemakken veroorzaken, waaronder onvruchtbaarheid, zwangerschapsklachten en hormonale uitspattingen.

Wat er gebeurde toen ik mijn voeding aanpaste? De heftige bekkeninstabiliteit verdween binnen één week!

Verzekeringsmaatschappij FBTO vond dit zo’n inspirerend verhaal dat zij mij hebben gevraagd voor een interview. Dit was een leuk gesprek! Het gesprek is bewerkt tot een leuke en pakkende podcast.

2. Je baby gezond laten ontwikkelen

Je maakt beslissingen op basis van wat je weet. En gelukkig heb je nu besloten om meer te weten te komen over wat écht juiste voeding voor jou en je baby. Het is nu tijd om andere beslissingen te nemen. Beslissingen waarmee jij jezelf een vitamineboost geeft, zodat de klachten verdwijnen.

En stel je nu eens voor: als deze vitamineboost jou direct beter laat voelen, hoe zal jouw baby zich dan voelen? Deze vitamineboost geef jij namelijk ook direct door aan je baby. En zo kan hij of zij zich gezond ontwikkelen.

En weet je wat ik zo leuk vind en waar ik ook zo dankbaar voor ben? Er zijn ontzettend veel verloskundigen die achter de inhoud van Vitaal Van Start staan. Hieronder zie je een kleine greep:

3. Gezond zwanger worden

Vanuit de cijfers blijkt dat de vruchtbaarheid van de mens drastisch daalt. Ik geloof erin dat dit te maken heeft met hormonen, voeding en leefstijl. En gelukkig kun je zelf veel doen om dit te verbeteren. Je moet alleen wel weten hoe je dit doet.

Ik had Vitaal Van Start – Zwanger geschreven toen ik zelf zwanger was. Maar de adviezen in dit boek hebben ook invloed op de vruchtbaarheid. Bijna dagelijks zie ik dit gebeuren, wat logisch is: want een goede vruchtbaarheid heeft als basis gezonde voeding, herstel van de slijmvliezen (voor de innesteling) en stabiel houden van de bloedsuikerspiegel.

Tip: lees het verhaal van Ilse over haar traject naar gezond zwanger worden (het werkte ook bij haar vriendin!).

4. Beantwoorden van je vragen

Toen ik zelf zwanger was, kon niemand mijn vragen beantwoorden. Als ik mijn verloskundige vroeg waarom er zo veel E-nummers in het supplement zaten die zij aanraadde, keek ze mij met grote vraagtekens aan. Ik hoorde dat ik moest eten voor 2, maar dit paste toch niet? En iemand anders zei juist weer dat het niet uitmaakte als ik chocoladerepen zou eten, als ik maar iets binnenkreeg.

Mijn vriendinnen gaven mij advies, maar dat advies was anders dan dat van mijn moeder, en mijn verloskundige zei weer iets anders. Ik begon met 10 vragen en eindigde met 100 onzekerheden.

Ik besloot daarom zelf onderzoek te doen. En dit onderzoek duurde in totaal 3 jaar. In totaal heb ik 18 boeken en 183 onderzoeken gelezen. Dit gaf duidelijkheid, en steeds leerde ik er wat bij. Ik analyseerde de uitkomsten en begon connecties te zien. Ik ontdekte, naast voeding, nog 2 belangrijke pijlers voor een gezonde zwangerschap.

De antwoorden die ik met dit onderzoek kreeg, heb ik in De Vitaal Van Start Methode verwerkt voor jou, zodat jij ook antwoord krijgt op je vragen.

De diepgaande inhoud van het boek, inclusief meer dan 140 veilige, simpele én lekkere gerechten geven jou je droomzwangerschap én zorgen voor een gezonde ontwikkeling van de baby in jouw buik.

Zit je nog met andere vragen? Je kan mij altijd mailen voor begeleiding.

Je kunt niet vroeg genoeg
beginnen met de toekomst.

Sanne Knijn

Ik wens je een hele fijne zwangerschap!

Veel liefs,

Sanne


Gezond zwanger zijn met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief, zodat je direct de juiste voedingsstoffen geeft aan jouw baby met:

 • De gezond zwanger boodschappenlijst
 • Veilige recepten om direct jouw baby gezond te laten ontwikkelen
 • Onze beste tips waarmee jij geneest van klachten