Menu

Amandelpasta met kokos: dit is de lekkerste!

amandelpasta met kokos

Amandelpasta met kokos is ware powerfood voor mama’s (to be) én opgroeiende kinderen, en nog lekker ook. Dus ben je zwanger of heb je opgroeiende kinderen? Maak dan zeker eens deze lekkere, zoete amandelpasta.

Deze amandelpasta met kokos stimuleert een gezonde hormoonbalans en de hersenwerking. De amandelpasta bevat daarnaast veel eiwitten en goede vetten waardoor het een aanwinst is in het eetpatroon.

Hieronder lees je waarom amandelpasta met kokos zo gezond is. Daarna staat het recept precies uitgeschreven.

Amandelpasta met kokos

Dadels

Dadels bevatten voedingsstoffen die hormonen reguleren. Super fijn voor jou als (zwangere) vrouw, maar ook goed voor de baby in de buik en de kinderen in ontwikkeling.

Kokos

Kokosvet bevat laurinezuur. Dit zit ook in onze moedermelk. Wil jij borstvoeding geven? Dan is het zeker aan te raden om regelmatig een goede variant van kokosolie te nemen. Voor baby’s en kinderen in de groei helpt kokosolie bij het normaliseren van de darmflora. En in de darmflora wordt je weerstand bepaald.

Amandelen

Amandelen zijn een bron van eiwit, vezels en gezonde vetten. Daarnaast bevat het veel calcium en magnesium.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram kokosolie. Kies voor de variant extra vierge met geur en smaak.
  • 100 gram blanke of bruine amandelen
  • 3 grote Medjoul dadels = ongeveer 50 gram

Bereidingswijze

  1. Hak de amandelen in een hakmolen tot er een kleverige pasta ontstaat. Eerst ontstaat er een soort amandelmeel. Als je de machine dan nog verder zijn werk laat doen, ontstaat er een pasta.
  2. Doe het kokosvet bij de amandelpasta en zet de machine aan tot er een glad geheel ontstaat.
  3. Ontdoe de dadels van hun pitten. Voeg deze nu bij de amandelpasta en hak ze fijn.
  4. Als het een glad geheel is geworden (voor een bite kun je de dadels iets grover laten), schep je het over in een glazen afsluitbare pot.

De amandelpasta met kokos kun je in een afgesloten glazen pot op kamertemperatuur bewaren. Laat je ons jouw creatie zien? Gebruik op Instagram #vitaalvanstart.

About Author

Mijn naam is Sanne Knijn. Ik ben auteur, spreker, voedingsdeskundige én moeder van 2 prachtige kleine kinderen. Mijn missie is om de vruchtbaarheid van stellen te verbeteren, vrouwen gezond zwanger te laten zijn zonder zwangerschapskwalen en baby’s en kinderen optimaal te laten ontwikkelen.

No Comments

    Leave a Reply