Menu

Stoofperen zonder wijn en zonder suiker

stoofperen zonder wijn

Stoofperen zonder wijn: een oplossing voor de zwangere vrouw! Deze stoofperen hebben een lekkere volle smaak en bevatten geen alcohol en geraffineerde suiker.

Ben jij op zoek naar feestelijke stoofperen zonder wijn die geschikt zijn voor de zwangere vrouw en kleine kinderen? Dit is het recept!

Stoofperen zonder wijn: de ingrediënten

 • 1 kg Gieser Wildeman peren (stoofperen)
 • 400 ml donkere bessensap (ongezoet)
 • 200 ml appelsap (100% puur sap)
 • 2 kaneelstokjes
 • 2 steranijs
 • 5 kruidnagels
 • 1/2 sinaasappel(schil)

Bereiding stoofperen zonder wijn

 1. Schil de stoofperen maar snijd ze niet door. Laat ook het stokje zitten voor de feestelijke uitstraling. Door een klein stukje van de onderkant van de peer te snijden kan de peer rechtop blijven staan.
 2. Verwarm een pan met dikke bodem en zet hierin de geschilde hele peren rechtop. Vul de pan met het bessen- en appelsap, de kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels. De stoofperen moeten onder water staan. Als ze nog niet helemaal onder water staan, kun je water toevoegen.
 3. Was de sinaasappel en rasp de helft van de sinaasappel grof. Let erop dat je niet veel van het witte van de schil meeneemt, omdat dit bitter smaakt. Voeg de sinaasappelrasp toe aan de pan.
 4. Zet de pan op hoog vuur. Zodra het kookt kan de pan op een laag vuur worden gezet zodat de peren rustig gaar kunnen worden. Roer de af en toe in de pan en houd verder de deksel op de pan om verdamping te voorkomen.

Bereiding saus

 1. Haal de peren uit de pan.
 2. Halveer het kookvocht (bewaar de helft in de koelkast als drankje).
 3. De andere helft van het kookvocht kun je op hoog vuur laten indikken. Blijf goed roeren en voorkom aanbranden.
 4. Giet de saus daarna direct over de peren heen voordat je het serveert.
stoofperen zonder wijn