Menu

Succesverhaal van Chantal

succesverhaal van chantal

Dit is het succesverhaal van Chantal waarin ze vertelt over hormonale klachten en hoe Vitaal Van Start hierbij heeft geholpen.

Ze is nu gezond zwanger en heeft een fijne zwangerschap! Met haar en haar baby gaat het goed en ze heeft een mooi advies voor andere vrouwen.

Het succesverhaal van Chantal

Ik deel mijn verhaal, omdat ik erg veel heb gehad aan Vitaal Van Start. Er is namelijk een periode geweest waarin het met mij helemaal niet goed ging. Mijn hormonen waren van de rel waardoor het in mijn koppie en ook lichamelijk niet goed ging.

Achteraf kon ik eigenlijk al weten dat ik veel klachten zou hebben van het plaatsen van mijn spiraal of het verwijderen ervan, omdat ik vroeger ook al heftig reageerde op de pil. Hiermee was ik na 1 of 2 maanden al gestopt.

2 jaar geleden kreeg ik steeds spotbloedingen waarvoor ik een kuur oestrogeen kreeg. De dokter dacht namelijk dat mijn baarmoederslijmvlies week was. Mijn reactie op de kuur was dat ik oververmoeid raakte en alleen maar kon huilen. Ik reageerde dusdanig heftig op de kuur dat ik er eerder mee stopte.

In februari 2020 kwam de eerste gedachte aan een kinderwens voor ons beiden. Maar omdat we toen in een verbouwing zaten, hebben we het een aantal maanden uitgesteld. Omdat ik eerder een operatie heb gehad aan mijn eileider had de dokter aangegeven dat ik waarschijnlijk extra hulp nodig zou hebben om zwanger te worden. Maar we wilden het eerst zelf proberen. Ik liet mijn spiraal verwijderen en ik wilde het op de natuurlijke beloop laten gebeuren.

Na het verwijderen van mijn spiraal voelde ik me totaal niet mijzelf. De vermoeidheid en het huilen kwamen weer terug en het was in mijn koppie echt helemaal niet oké. Omdat ik geen informatie kon vinden op het internet over de gevolgen van het verwijderen van een spiraal voelde ik me best wel alleen. Ik had wel het idee dat mijn hormonen de ongemakken veroorzaakte en daarom wilde ik eerst informatie over wat ik zelf kon doen. Ik wilde graag stabiel worden voor de zwangerschap. Want als ik niet stabiel was, hoe kon ik dan een stabiele moeder worden?

Ik had het boek Vitaal Van Start al een paar keer langs zien komen maar omdat ik toen nog geen kinderwens had, had ik het boek nog niet in huis. Voeding vond ik altijd al interessant en doordat ik zelf aan de slag wilde met de ongemakken die ik had, besloot ik om Vitaal Van Start te lezen. De methode die hierin beschreven staat, maakte nogal wat los. Doordat ik me zo rot voelde, lette ik namelijk nergens meer op. Tegen de vermoeidheid dronk ik bijvoorbeeld veel koffie, at veel suikers en ook dronk ik veel aspartaam. Ik werd door het boek op een subtiele wijze attent gemaakt op de veranderingen die ik zou moeten maken.

Na het lezen van het boek besloot ik het stap voor stap te doen. Eerder was ik 32 kilo afgevallen met gezond eten en leven. En Vitaal Van Start gaf mij de motivatie om het gezonde eten weer op te pakken. Ik startte ook direct met supplementen zoals in het boek staat beschreven. Binnen 3 of 4 weken merkte ik duidelijk verschil in fitheid, rust in mijn hoofd en blijdschap. Ik zat weer in een positieve flow.

In september 2020 was ik zwanger. De eerste periode ben ik misselijk geweest maar ik merkte dat dit verminderde als ik de snelle suikers liet staan, zoals ook staat beschreven in het boek. Ik had het al gelezen en besloot het nogmaals te lezen. Ik werd opnieuw bewust en paste het toe.

Nu gaat het hartstikke goed met mijn baby en mezelf. Bij kwalen kan ik steeds opzoeken wat ik eraan kan doen. De tips werken echt. Zo had ik bijvoorbeeld last van kramp in mijn kuit en hiervoor heb ik supplementen genomen. De kramp is nu ook verdwenen. Dit maakt het zwanger zijn allemaal een stuk leuker!

Wat ik ieder graag wil meegeven is dat het erg belangrijk is om vooraf al in balans te zijn, en Vitaal Van Start helpt je hierbij. Dit geeft zo veel meer positieve energie wat zich naar mijn mening uit in een betere zwangerschap.

Succesverhaal van Chantal

X Chantal