Menu

Zwangerschapskwalen herstellen – succesverhaal Dionne

zwangerschapskwalen herstellen

Dionne kon met de methode van Vitaal Van Start van zwangerschapskwalen herstellen, waaronder misselijkheid, bekkeninstabiliteit en verhoogde bloedwaardes. Dit terwijl ze van haar arts te horen kreeg dat ze medicatie en een ziekenhuisopname nodig had. Lees heer verhaal hier.

Dionne vertelt over zwangerschapskwalen herstellen

De aanloop naar het gezond zwanger worden duurde lang. Ik dacht: het is zo gebeurt, want we eten gezond en ik dacht dat ik de juiste voedingssupplementen gebruikte. Ik heb in het ziekenhuis onderzoeken gehad waarvan de uitkomst steeds goed was. Daarom bleven we het op de natuurlijke manier proberen.

Misselijkheid

Eenmaal zwanger gingen de eerste 7 weken super goed. Ik voelde me energiek, had veel honger en dorst en kon hiernaar luisteren. Ook vulde ik mijn eetpatroon zo gezond mogelijk in. Ik had in Vitaal Van Start gelezen dat water zo belangrijk was, dus dit dronk ik voldoende. Toch werd ik in week 7 plotseling misselijk. En het misselijke gevoel werd steeds heftiger en bleef de hele dag aanhouden.

Bij de misselijkheid kwam ook het overgeven dat al snel een vast onderdeel van mijn dag was. Alles wat ik nam, slechts een klein slokje water, spuugde ik direct weer uit. Aan eten hoefde ik helemaal niet te denken. Dit gaf veel stress. Want ik kreeg geen vocht binnen én geen voedingsstoffen.

De huisarts gaf me einde week 7 direct medicatie tegen de misselijkheid zodat ik kon eten en drinken. Na 4 dagen moest ik verbetering zien in de hoeveelheid urine. Als dit niet zou verbeteren zou ik worden opgenomen in het ziekenhuis. Ik deed mijn best, dronk de hele dag door kleine slokjes water en gebruikte de medicijnen, maar ik bleef spugen.

Begin week 8 besloot ik dat het anders moest. Het gebruik van medicatie stond me tegen, omdat dit ook veel negatieve bijwerkingen heeft en totaal niet het gewenste effect gaf. Ik had het boek Vitaal Van Start erbij gepakt en besefte me dat ik ook behoefte had aan coaching. Sanne kwam bij mij thuis voor een consult en ik ben de eerste 4 weken lang actief bij haar onder controle gebleven. Gedurende de rest van de zwangerschap was er ook nog contact.

Sanne heeft me maatwerk advies gegeven. Ik merkte verbetering in mijn maag. De misselijkheid ging niet weg, maar het spugen werd minder. Ik kon meer water drinken en kleine hapjes eten. Naast de lichamelijke verbetering merkte ik ook een verbetering op mentaal vlak. De stress nam af, omdat ik wist dat ik met de supplementen van Sanne en het vocht meer voedingsstoffen binnenkreeg dan ik met de medicatie ooit had kunnen behalen.

Bekkeninstabiliteit

De misselijkheid verdween uiteindelijk, maar helaas kwam in de plaats daarvan pijn van de bekkeninstabiliteit. Ik ben hypermobiel, dus dit was te verwachten. Na een nieuw contactmoment met Sanne heb mijn supplementen aangepast en ik merkte ook hierin direct verschil. Soms vergeet ik ze een dag te nemen, en dit laat mijn lichaam me dan direct weten.

Verhoogde bloedwaardes

Ongeveer halverwege de zwangerschap werd ik getest op zwangerschapsdiabetes. Diabetes type 2 zit namelijk in mijn familie, dus het was ter controle. De suikertest gaf een verhoogde bloedwaarde, maar naar mijn idee zou ik met mijn eetpatroon nooit zulke waardes halen. Ik heb opnieuw contact gehad met Sanne en zij bevestigde mijn onderbuikgevoel en gaf mij nog wat extra voedingsadvies. Ik heb het advies vanuit het ziekenhuis niet opgevolgd, omdat ik daarmee mijns inziens minder goede of te weinig goede voedingsstoffen zou binnenkrijgen. Op advies van Sanne bleef ik wel onder controle voor de metingen. De metingen waren steeds goed. Dus hier blijkt ook weer hoe voeding invloed heeft op je bloedwaardes én op het voorkomen en genezen van zwangerschapskwalen.

Zwangerschapskwalen herstellen

Wat ik zwangere vrouwen wil meegeven is dat het echt heel belangrijk is om naar je onderbuikgevoel te luisteren en dat je lichaam met pijntjes aangeeft wat het nodig heeft. Ondanks dat mijn lichaam, nu bijna 9 maanden, heel vervelend heeft gevoeld, ontwikkelt mijn kind zich als gemiddeld. Door steeds op zoek te gaan naar de oorzaak van klachten kon specifiek met het probleem aan de slag. Dit resulteerde in minder klachten en meer voedingsstoffen voor mijn kindje.

zwangerschapskwalen herstellen

Liefs,

Dionne