Menu

Zwangerschapsmisselijkheid – succesverhaal José

zwangerschapsmisselijkheid

José had tijdens de hele duur(!) van haar eerste twee zwangerschappen last van zwangerschapsmisselijkheid. Met een opname in het ziekenhuis als gevolg. Toen ze zwanger wilde worden van hun derde kindje wilde ze het anders aanpakken. Ze kwam in aanraking met vitaal van start en dit leidde tot succes!

José vertelt over haar zwangerschapsmisselijkheid

Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik last van zwangerschapsmisselijkheid en moest ik braken. De verloskundige zei dat dit erbij hoorde. Daardoor nam ik het niet al te serieus. Ik vermande mezelf en dacht inderdaad dat het normaal was. Ondanks dat ik veel vaker moest braken, had ik niet door dat het bij mij zo heftig was.

De dag dat het me duidelijk werd, had ik me voor het eerst ziek gemeld op mijn werk. Ik las op internet iets over niet meer plassen bij zwangerschapsbraken. Toen bedacht ik me dat ik de avond of de middag ervoor voor het laatst had geplast. Ik kon niets meer eten of drinken, of ik spuugde het er direct uit. Dit was dan ook het moment dat ik iedere 5 minuten moest braken, en alles dat er nog uitkwam was gal. En ineens voelde ik me doodziek. Ik wilde de huisarts bellen, maar ook dat lukte me niet meer. In plaats daarvan belde ik mijn vriend.

Ik werd direct in het ziekenhuis opgenomen met uitdrogingsverschijnselen. Het duurde lang voordat ik me beter voelde en weer iets kon eten of drinken. Ik liep al te ver achter, weet ik nu na het lezen van vitaal van start. Als je met betere voorraden aan de zwangerschap begint, en dus al een gezond eet- en leefpatroon hebt voordat je zwanger wordt, kun je dit makkelijker doorzetten tijdens de zwangerschap én wordt je ook minder snel ziek. Zo heb ik dit ook ervaren tijdens mijn derde en huidige zwangerschap.

Kort voordat ik zwanger werd van ons derde kindje kwam ik in aanraking met vitaal van start. Ik heb direct de adviezen toegepast waardoor ik al gewend was aan een nieuwe voedingsstijl. Dit zorgde ervoor dat ik tijdens deze zwangerschap gezonder at en dronk.

Toch had ik weer last van zwangerschapsmisselijkheid. Daarom kreeg ik al snel medicijnen die me wel hielpen, maar ik werd er zo moe van. Ik kon de hele dag wel slapen. Het grote nadeel hiervan was dat ik te weinig voedingsstoffen en vocht binnenkreeg, want tijdens je slaap eet en drink je niets! Ook legde deze medicijnen mijn darmen stil. Dit voelde voor mij echt helemaal niet goed, want ik weet nu dat mijn kindje wordt geboren met de conditie van mijn darmen. Daarom besloot ik toch om te stoppen met de medicijnen en door te gaan met de adviezen uit het boek, en dit ging goed.

Tijdens mijn eerste twee zwangerschappen verloor ik meer gewicht dan nu. Ook kwam ik tijdens de laatste maanden meer aan dan nu. Dat kwam denk ik omdat ik, uit onwetendheid, ongezonde dingen at. Verloskundigen zeiden tegen me dat ik beter iets kon binnenkrijgen dan niets. Hierdoor dacht ik dat ik goed bezig was. Het nadeel hiervan was dat ik de laatste 3 maanden wel 11 kilo was aangekomen. Dit ging natuurlijk veel te snel. Nu is mijn gewicht meer in balans en gaat het aankomen langzamer en voor mijn gevoel natuurlijker. Ik maak nu gezonde keuzes op het gebied van voeding waardoor ik zeker weet dat mijn kindje genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt.

Vitaal van start heeft me gerust gesteld. Ik wist namelijk dat ik een foliumzuurtekort had vanuit mijn vorige zwangerschap en ik maakte me hier echt wel zorgen om. In het boek wordt uitgelegd dat je het beste kunt kiezen voor een actieve vorm van foliumzuur in plaats van voor een synthetische vorm. Ik had hier tot dat moment geen idee van. Ik dacht dat vitamines allemaal hetzelfde waren, maar er bestaan dus verschillende vormen, en de één is wel opneembaar en de andere niet.

Ook besefte ik me door het boek dat ik het echt rustig aan moest doen. Mijn zwangerschapsmisselijkheid dwong me hiertoe, maar het boek liet me het accepteren. Ik merkte aan alles in mijn lichaam dat dit de beste weg was. Kleine tips uit het boek hebben mij anders laten omgaan met voeding waardoor ik me nu echt beter voel dan tijdens de andere zwangerschappen.

Het boek heet ‘Gezond en gelukkig zwanger’, maar eigenlijk geldt het niet alleen tijdens de zwangerschap of tegen kwalen zoals zwangerschapsmisselijkheid. Er is voor mij een nieuwe wereld opengegaan op gebied van voeding. De adviezen van het boek blijf ik doorzetten, ook na mijn zwangerschap. Het boek is prettig ingedeeld. Je kan het gebruiken als handboek, maar ook van voor tot achter doorlezen. En de tips hierin werken echt. Ik hoop dat iedere zwangere vrouw in aanraking komt met vitaal van start.

Door Vitaal Van Start

Ontzettend bedankt voor het delen van jouw inspirerende verhaal. Ik ben blij dat Vitaal Van Start jou ook heeft geholpen om je een beetje beter te voelen tijdens je zwangerschap.